FAQ - Vanliga frågor

Här finns svar på de vanligaste frågorna inför en fotografering, har ni andra frågor är det bara att kontakta oss!

Porträttfotografering

Vad ska jag ha med för kläder vid en porträttfotografering?
Vi rekommenderar att du har kläder som du trivs i, gärna i jordnära, lugna färger. Välj kläder som sitter bra och har rätt storlek. Undvik kläder med stora mönster, tryck och logos då dessa drar uppmärksamheten till sig i den färdiga bilden.

Vad ska jag tänka på om jag ska ta bilder för mitt CV, Linkedin och liknande?
Du bör ha med kläder som passar för det jobb du har eller söker, och ta gärna med några olika stilar och färger så hjälper vi dig att matcha. Se till att kläderna är välsittande och glöm inte att stryka dem innan fototillfället.


Gravidfotografering

När är bästa tiden att göra en gravidfotografering?
Vi rekommenderar att gravidfotograferingen görs mellan vecka 28 och 34 av graviditeten, men det går självklart att ta dessa både tidigare och senare i graviditeten.

Får min partner och/eller ev. syskon vara med på gravidbilderna?
Självklart! Vi tar normalt både enskilda bilder på mamman och tillsammans med partner och/eller syskon till barnet, och det kostar naturligtvis inget extra om de vill vara med.

Vad ska jag ha med för kläder vid en gravidfotografering?
Ta gärna med några olika ombyten av kläder och underkläder, som t.ex. en tunn skjorta eller topp, klänning eller liknande i några olika färger så får ni många varierade bilder. Undvik kläder med stora mönster, tryck och logos då dessa drar uppmärksamheten till sig i den färdiga bilden. Tänk på att inte ha åtsittande kläder (som ex. resåren i mammabyxor) timmarna före fotograferingen då de ger märken i huden som kan ta flera timmar innan det går bort. Är ni ett par eller om det är med syskon på bilden bör ni försöka synka färger och klädstil så att ni matchar varandra.


Bröllopsfotografering

Hur långt innan behöver jag boka en bröllopsfotografering?
Det beror lite på när på året ni planerar att gifta er, men vi rekommenderar att ni kontaktar oss tidigt, gärna 2-3 månader innan bröllopet vid populära datum. I lågsäsong kan vi oftast med kort framförhållning men tänk på att vi vill hinna träffa er innan fototillfället för att gå igenom bröllopet tillsammans med er och för större bröllops-paket vill vi oftast också göra en pre-shoot.